Міжнародний день кухаря та кулінара відзначили в МНВК
Щорічно в третю неділю жовтня відзначають професійне свято – День працівників харчової промисловості та 20 жовтня - Міжнародний день кухаря та кулінара. А ще це відмінний привід порадувати рідних чимось смачним і незвичайним власного приготування. Святкові заходи не обмежуються тільки святковим застіллям. Це скоріше кульмінація святкування. До професійних свят у Міжшкільному навчально-виробничому комбінаті 12 – 16 жовтня 2020 року старшокласники випікали пряники, готували смачні пончики із цукровою пудрою та пекли піцу.
Підприємства харчової промисловості відіграють провідну роль у забезпеченні населення продовольчими товарами як в Україні, так і за її межами, оскільки турбота про хліб насущний завжди була однією з головних турбот людства.
«Хліб – всьому голова!» - цей вислів знайомий нам ще з дитинства. Ніде не вміють так випікати хліб, як в Україні. Його шанують, і в кожний запашний коровай пекарі вкладають часточку своєї душі. Звичайно, приготувати що-небудь їстівне може кожен, але кухарі роблять з продуктами щось більше. Вони не просто дотримуються вимог рецепта, у потрібній пропорції змішуючи інгредієнти й доводячи продукти до готовності. Вони творять!
Здобувачі освіти 10-Б класу Київської гімназії східних мов № 1, 11-Б класу ЗЗСО № 304, 11-А класу ЗЗСО № 222 разом із вчителькою технологій Іванковою Наталією Анатоліївною, майстринею кулінарії, здобули теоретичні навички та пройшли практичні вправи із приготування смаколиків.
Під час спільної роботи учні отримали задоволення, дізналися багато цікавого та нового про харчову промисловість. Тиждень пройшов швидко, залишив у учнів гарні згадки та бажання готувати у своїх родинах.
Джерело: МНВК.