Молодші школярі СШ № 185 ім. В. Вернадського долучилися до азів «смачної» професії кухаря (фото)
Учні початкової школи ще далекі від вибору професії, але правильно поставлена серед них робота з профорієнтації стає основою подальшого розвитку професійних інтересів і намірів у старшій школі. Адже дослідження багатьох вчених свідчать, що у 30% школярів інтерес до професії чи спеціальності, яку вони обирають, сформувалися вже в початковій школі. Звичайно, вводити дітей у величезний і захоплюючий світ професій треба поступово, а вчити їх орієнтуватися в ньому значно цікавіше за допомогою ігор та нетрадиційного підходу до занять з трудового навчання. Це добре розуміють вчителі початкових класів сш № 185 ім. В. Вернадського, і прикладають багато зусиль для того, щоб привчити дітей не тільки працювати, а розвинути їхні уявлення про ту чи іншу професію.
У сучасному просторі телебачення та Інтернету існує багато різноманітних кулінарних шоу. Може тому доволі велика кількість школярів, як дівчаток так і хлопчиків, виявляє інтерес і до процесу приготування їжі, і до самої професії кухаря, ресторатора. Уміло використали цей дитячий інтерес на уроках праці наші вчителі 4-х класів, коли запропонували кожному учню за 1 урок створити власноруч своє «смачне» диво.
Скориставшись домашніми заготовками (ковбаса, сир, солона рибка, хліб, зелень, салат, оливки), діти додали трохи дитячої фантазії - і ось перед нами на шкільних партах постали не просто собі сандвічі чи бутерброди, а «вітрильники», зелені галявинки з «квіточками», «грибочки»-канапки, «їжачки» з оливками. А яке різноманіття кольорів! І головне – все це дуже смачно. Невідомо, чи стане хто-небудь з малечі професійним кухарем, але в той день кожен відчув себе справжнім майстер-шефом.