Моніторинг безпечності та якості харчових продуктів на території Святошинського району міста Києва


У Святошинському районі міста Києва, в умовах воєнного стану, створена і працює робоча група щодо дотримання операторами ринку (суб’єктами господарювання), які здійснюють обіг харчових продуктів у місцях проведення ярмаркових заходів і на рухомих та/або тимчасових потужностях, вимог законодавства про харчові продукти, зокрема щодо безпечності та якості харчових продуктів тваринного і рослинного походження для здійснення превентивних заходів впливу (моніторингу) на території Святошинського району міста Києва.
До її складу увійшли представники відділу торгівлі, споживчого ринку та підприємництва, відділу контролю а благоустроєм РДА, Святошинського управління поліції Головного управління Національної поліції України у м. Києві, Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві, Державної установи «Київський міський центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» та Муніципальної охорони.
13.07.2022 робочою групою здійснено моніторинг 6 операторів ринку (суб’єктами господарювання), які здійснюють обіг харчових продуктів на рухомих та/або тимчасових потужностях, вимог законодавства про харчові продукти, зокрема щодо безпечності та якості харчових продуктів тваринного і рослинного походження на території Святошинського району міста Києва щодо дотримання вимог безпечності та якості харчових продуктів тваринного і рослинного походження.
За результатами моніторингу складено 3 протоколи за частиною 2 статтею 166-22 Кодекса України про адміністративні правопорушення та 1 протокол за частиною 4 статті 358 Кримінального кодексу України.
Джерело: відділу торгівлі споживчого ринку та підприємництва Святошинської РДА.