Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

МОЗ нагадує щодо профілактики гострих кишкових інфекцій: пам'ятка для населення

Опубліковано 21 червня 2016 року о 15:43
фото

Для профілактики гострих кишкових інфекцій необхідно:

-          дотримуватися правил особистої гігієни;

-          ретельно мити руки з милом перед вживанням їжі, після повернення з вулиці та після кожного відвідування вбиральні;

-          мити та тримати у чистоті всі поверхні та кухонні прилади, що використовуються для приготування їжі;

-          користуватися індивідуальним посудом;

-          запобігати проникненню комах та тварин до приміщень, де відбувається приготування їжі та зберігаються продукти харчування;

-          регулярно мити та обдавати окропом дитячий посуд та іграшки;

-          окремо готувати і зберігати сирі та готові до вживання харчові продукти (сире м'ясо, птицю, рибу, овочі, фрукти тощо);

-          для обробки сирих продуктів використовувати окремі кухонні прилади (ножі, обробні дошки тощо);

-          добре прожарювати або проварювати продукти, особливо м'ясо, птицю, яйця і рибу;

-          дотримуватись відповідного температурного режиму при зберіганні харчових продуктів (не залишати приготовлені харчові продукти при кімнатній температурі більш ніж на 2 години);

-          використовувати безпечну воду, не пити воду з неперевірених джерел;

-          вживати бутильовану воду, у разі неможливості придбання бутильованої води використовувати охолоджену кип’ячену воду;

-          використовувати продукти харчування, оброблені з метою підвищення їх безпеки, наприклад пастеризоване молоко;

-          мити та обдавати окропом фрукти і овочі, особливо у разі споживання їх у сирому вигляді;

-          не вживати продукти з вичерпаним терміном придатності, використовувати для приготування їжі тільки свіжі харчові продукти;

-          при транспортуванні і зберіганні харчових продуктів використовувати чисту упаковку (поліетилен, контейнери для харчових продуктів тощо);

-          не купувати продукти харчування у випадкових осіб або в місцях несанкціонованої торгівлі;

-          не давати маленьким дітям некип'ячене розливне молоко, сирі яйця тощо;

-          не купатися в непроточних водоймах, у місцях несанкціонованих пляжів, не заковтувати воду під час купання;

-          уникати контактів з особами, які мають ознаки інфекційного захворювання;

-          при появі симптомів захворювання (підвищення температури тіла, головний біль, інтоксикація, блювання, рідкі випорожнення, біль у животі, висипання на шкірі тощо) своєчасно звертатися за медичною допомогою.

 

Джерело: Урядовий портал


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux