Пам’ятка для населення: профілактика гострих кишкових інфекцій


Для профілактики гострих кишкових інфекцій необхідно:
дотримуватись правил особистої гігієни;
ретельно мити руки з милом перед вживанням їжі, після повернення з вулиці та після кожного відвідування вбиральні;
мити та тримати в чистоті всі поверхні та кухонні прилади, що використовуються для приготування їжі, не допускати проникнення мух та комах;
регулярно мити та обдавати окропом посуд та дитячі іграшки;
використовувати безпечну воду, не пити воду з неперевірених джерел;
мити та обдавати окропом овочі і фрукти перед вживанням їх у сирому вигляді;
не купувати продукти харчування у випадкових осіб та у місцях несакціонованої торгівлі;
не вживати продукти з вичерпаним терміном придатності, дотримуватись необхідного температурного режиму при їх зберіганні та приготуванні;
не купатися у несакціонованих водоймах та не ковтати воду при купанні;
уникати контакту з особами, які мають ознаки інфекційного захворювання;
при появі симптомів захворювання (підвищення температури тіла, головний біль, блювання, рідкі випорожнення, біль у животі тощо) своєчасно звертатись до лікаря
Джерело: Комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 3» Святошинського району м. Києва