Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

«Порядок із хаосу: криза, як ресурс». Методисти психологічної служби районного науково-методичного центру стали активними учасниками науково-практичної конференції

Опубліковано 08 вересня 2014 року о 17:36
фото

4 вересня 2014 року о 10-00 в Інституті післядипломної педагогічної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка відбулася науково – практична конференція « Порядок із хаосу: криза як ресурс» для районних працівників практичної служби міста.

З вітальним словом виступив Панок Віталій Григорович, директор УНМЦ ППіСР, доктор психологічних наук, який більш детально   окреслив  стан і розвиток психологічної служби системи освіти в сучасних умовах. Звернув увагу психологів та соціальних працівників  на  лист МОН України від 06.08.2013 № 1106 «Про затвердження Плану заходів Міністерства освіти і науки щодо розвитку психологічної служби на період до 2017 року», в якому зазначені основні  моменти  та особливості  діяльності психологічної  служби у наступаючому  навчальному році. Узагальнюючи аналіз ситуації, що склався в Україні щодо розвитку психологічної служби за останній навчальний рік виокремив проблему, зокрема низький рівень розуміння значущості психологічної служби та тієї ролі, яку вона має відігравати у навчально-виховному процесі сучасного закладу освіти серед керівників органів управління освітою і керівників начальних закладів освіти різного типу.

 «Деякі керівники сприймають психологічну службу, як методичне об’єднання вчителів. Натомість психологічна служба має сьогодні набагато більше значення, оскільки її діяльність спрямована на вирішення соціально-значущих проблем учнів, педагогів, школи і освіти в цілому. У зв’язку з цим, керівництву органів управління освітою разом із відповідними центами психологічної служби необхідно організувати просвітницьку роботу серед керівників нижчого рівня і керівників закладів освіти», - наголосив Віталій Григорович.

Продовжуючи пленарне засідання Кепканова Олена Іванівна, завідувач НМЦ практичний психології і соціальної роботи ІППО КУ імені Бориса Грінченка, зупинилась на особливостях організації роботи фахівців психологічної служби у 2014-2015 н.р.

«Майже рік Україна переживає складну соціально-політичну ситуацію. Десятки тисяч людей змушені покинути свої домівки і тимчасово переміститися в інші регіони нашої держави. У зв’язку з цим, суттєво підвищується роль та значення професійної діяльності працівників психологічної служби системи освіти. Але надзвичайної уваги потребують діти із сімей, в яких загинули їхні рідні та близькі, друзі і знайомі. Працівникам психологічної служби необхідно знати про такі сім’ї, своєчасно надати необхідну психологічну, соціально-педагогічну допомогу»,- зазначила Олена Іванівна.

На засіданні також прийняли участь:  Хайтович Микола Валентинович, Національний медичний університет імені О.О.Богомольця, доктор медичних наук, професор, з доповіддю  « Доказова психотерапія: сучасний стан та проблеми»; Католик Галина Вікторівна, голова секції дитячої та юнацької психотерапії УСП, завідувач кафедри психології УКУ, кандидат психологічних наук, доцент, « Глобалізація та нація» та інш.

Цікаву доповідь про «Війна і мир. Або система роботи психологічної служби з дитячими і дорослими колективами. Діагностика, супровід, інтеграція сімей із зони АТО»,  донесли до присутніх Ларіна Юлія Анатоліївна, практичний психолог Кловського ліцею №77, керівник МО шкільних психологів Печерського району, Никонова Ірина Юріївна, практичний психолог гімназії №178 та Томашевська Євгенія Михайлівна, практичний психолог СШ №89.

 

Джерело управління освіти


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux