Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Повідомлення про початок громадського обговорення щодо присвоєння комунальному закладу професійної освіти «Київський професійний коледж артдизайну» імені Бадрі Лолашвілі

Опубліковано 14 травня 2024 року о 13:49

Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація пропонує мешканцям Святошинського району міста Києва долучитися до громадського обговорення з питання присвоєння комунальному закладу професійної (професійно-технічної) освіти «Київський професійний коледж артдизайну» імені Бадрі Лолашвілі.

Біографічна довідка

Бадрі Годердзійович Лолашвілі – український освітянин, старший лейтенант Збройних сил України У 2014 році підписав контракт із Збройними силами України, ніс військову службу на сході України. З початком повномасштабного вторгнення був мобілізований та перебував на передовій. Обіймав військову посаду офіцера запасної роти 72-ї окремої механізованої бригади Чорних Запорожців. Загинув Бадрі Лолашвілі 13 березня 2022 року внаслідок запеклого бою в селі Мощун. Похований 06 травня 2022 року в селищі Драбів Черкаської області. Указом Президента України Бадрі Лолашвілі 11 травня 2022 року нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня посмертно. Нагороду 19 жовтня 2022 року вручили матері загиблого Ларисі Павлівні Лолашвілі начальник другого відділу Золотоніського РТЦК та СП Євгеній Тютюнник та селищний голова Драбівської громади Світлана Орел.

Б Лолашвілі з 2018 року очолював Комунальне підприємство «Освітня агенція м. Києва». За період керівництва цим підприємством Бадрі Лолашвілі були розроблені та реалізовані принципово нові інструменти цифровізації освіти, а також зроблено важливий крок до їх модернізації та технічного забезпечення. А саме – створено платформу з вивчення природничих наук із використанням доповненої та віртуальної реальності «BookVAR», що є унікальним додатком, який дозволяє за допомогою тривимірної графіки візуалізувати явища, закони та експерименти під час навчання.

З 2018 року Агенція створила 7 автономних частин платформи, які відповідають всім нормам та потребам під час вивчення Фізики (з 7 по 11 класи) та Хімії (8 та 9 класи). «BookVAR» забезпечує учнів м. Києва безкоштовним та необмеженим доступом до бібліотеки з 280 експериментами у доповненій та 160 у віртуальній реальності. Платформа, озвучена українською мовою, має тестові завдання та може використовуватися, як під час очного, так і дистанційного навчання.

При Б. Лолашвілі було відкрито «Перше онлайн радіо «Школа» (радіо П.О.Р.Ш.) – ще один незвичний сучасний інструмент освіти, який реалізувала Освітня агенція. Це інтернет-радіо, контент якого на 70% складає сучасна музика, більша частина з якої — українська, 30% контенту складають короткі текстові ролики пізнавального та освітнього характеру. Текстові ролики мають тривалість від 60 до 480 секунд, кожна окрема тематика має свій час в ефірі. На початок 2022 року програмний продукт радіо складає близько 20 тем, розрахованих на різний шкільний вік. Радіо П.О.Р.Ш. це не канал мовлення від дорослих — дітям. Його основна ідея в тому, що контент мають створювати самі учні, вивчаючи майстерність слова та отримуючи практичні навички.

Завдяки особистому зацікавленню в сучасних технологіях, Бадрі Лолашвілі постійно брав участь у вивченні новітнього обладнання для закладів освіти. Програма розвитку та підтримки STEM-дисциплін в м. Київ отримала підтримку Департаменту освіти і науки виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації). З 2018 року Агенція підтримує розвиток змагань з робототехніки MakeX, в яких беруть участь учні столиці.

У 2021 році був реалізований масштабний проєкт «Електронна учительська», завдяки якому 15 опорних закладів отримали комплексне сучасне обладнання для розвитку дистанційної освіти.

Забезпечення столичних закладів освіти швидкісним доступом до мережі Інтернет також відбувалось за безпосередньої участі спеціалістів Агенції та під керівництвом Бадрі Лолашвілі.

Також одним із відомих проєктів, які розвивалися за часи керівництва Бадрі Лолашвілі є «Карта освітніх потреб». Це складна електронна система, яка дозволяє у відкритому доступі отримувати вичерпну інформацію про всі столичні заклади освіти (включаючи дошкільні та професійні/професійно-технічні), від адреси розташування до всієї матеріально-технічної бази та інших відкритих даних. Завдяки цьому проєкту громадяни можуть самостійно опрацьовувати інформацію про заклади та обирати для дітей найкращі за десятками параметрів.

КНП «ОСВІТНЯ АГЕНЦІЯ МІСТА КИЄВА» під керівництвом Бадрі Годердзійовича Лолашвілі здійснювала повний професійний моніторинг освітнього середовища столиці, а також реалізувала відомі освітні та соціальні проєкти для дорослого населення.

«Освітній Хаб міста Києва» є структурним підрозділом Агенції, який створив десятки курсів для дорослих, «Дитячий садок онлайн», Платформу «Академія громад України», а також відому навіть у Західній Європі віртуальну платформу емоційної підтримки Моніторингового центру КМДА, яка почала працювати в період пандемії COVID-19, а нині переформатована під потреби населення під час воєнного стану.

Громадське обговорення відбувається відповідно до Порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.10.2012 № 989.

Організатор громадського обговорення: Комунальний заклад професійної (професійно-технічної) освіти «Київський професійний коледж артдизайну»

Строк проведення заходів з громадського обговорення: 2 (два) місяці з дня оприлюднення зазначеного інформаційного повідомлення на офіційному сайті Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації.

Участь у громадському обговоренні можуть брати фізичні та юридичні особи, а також громадські об’єднання, що не є юридичними особами.

Зауваження та пропозиції (з відповідним обґрунтуванням) подаються у письмовій формі або надсилаються електронною поштою із зазначенням найменування (юр. особи), прізвища, імені, по батькові (фіз. особи) та адреси, номеру контактного телефону, пропонованої іншої назви закладу, обґрунтування іншої назви.

Анонімні пропозиції (зауваження) не реєструються і не розглядаються.

У разі внесення пропозиції щодо присвоєння комунальному закладу професійної (професійно-технічної) освіти «Київський професійний коледж артдизайну» імені фізичної особи, ювілейної та святкової дати, назви і дати історичної події, до пропозиції необхідно додати коротке обґрунтування та інформаційну довідку про фізичну особу, ім’я якої пропонується присвоїти, ювілейну, святкову чи історичну дату або назву історичної події, назву якої пропонується присвоїти.

У разі, якщо у фізичної особи, ім’я якої пропонується присвоїти, є родичі (діти, вдова, вдівець, а якщо їх немає – батьки, рідні брати та сестри), необхідно також отримати їх письмову згоду на присвоєння імені.

Зауваження та пропозиції (з відповідним обґрунтуванням) можна подати протягом 30 календарних днів з моменту оприлюднення цього повідомлення:

у письмовому вигляді за адресою: вул. Івана Дзюби, 13, м. Київ, 03134

листом на електронну пошту коледжу: [email protected]

Адреса електронної пошти, номер телефону організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення: [email protected], +38(067) 261-60-77; +38(067) 684-01-83

Особа, визначена відповідальною за проведення громадського обговорення: Авраменко Ольга Олексіївна – директор Комунального закладу професійної (професійно-технічної) освіти «Київський професійний коледж артдизайну»

Результати громадського обговорення будуть оприлюдненні на офіційному сайті Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації протягом 14 днів після закінчення строку подання пропозицій (зауважень).


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux