Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Представники Святошинського центру зайнятості взяли участь у «круглому столі» щодо питань працевлаштування молоді з інвалідністю

Опубліковано 28 березня 2017 року о 11:54
фото

27 березня, в приміщенні Київського міського центру зайнятості, відбувся «круглий стіл» з учасниками громадських організацій та соціальними партнерами на тему: «Актуальних питань працевлаштування молоді з інвалідністю в м. Києві». Ініціаторами цієї зустрічі виступили Київський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та столична служба зайнятості

У засіданні взяли участь: представники Київського міського центру зайнятості Київського міського центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді, Київського молодіжного центру, ГО «Центр зайнятості вільних людей», БФ «Асоціація інклюзивної країни», Київського міського відділення Фонду соціального захисту інвалідів, фонду «Східна Європа», Центру трудової реабілітації для розумово відсталих інвалідів, Центру медико-соціальної реабілітації ТМО «Психіатрія» у м. Києві відділення №6, Київського міського центру соціальної, професійної та трудової реабілітації інвалідів, директори районних центрів зайнятості м.Києва.

Під час засідання «круглого столу» було зазначено, що на сьогоднішній день в Україні працює багато соціальних служб та благодійних фондів таких, як Київський міський центр зайнятості, Київський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, Київський молодіжний центр, Центр зайнятості вільних людей, Благодійний фонд «Асоціація інклюзивної країни», які завжди готові допомогти у працевлаштуванні молоді з інвалідністю, підготувати до співбесіди, навчити правильно складати резюме, спрямувати психологічно, підібрати підходящу вакансію, освоїти навички самопрезентації. Але, на жаль, більшість роботодавців бояться брати на себе відповідальність за працевлаштування людей з інвалідністю, тому приймають їх на роботу лише формально (оскільки так вимагає законодавство). Це, у свою чергу, позбавляє людей з інвалідністю віри у себе.

Також не менш важлива проблема для людей з інвалідністю це фізична доступність, адже не завжди є можливість без сторонньої допомоги дістатися робочого місця, а у роботодавця зазвичай недостатньо облаштовані приміщення.

Як приклад кроку на зустріч людям з інвалідністю, який забезпечую зручний доступ до послуг служби зайнятості, було поінформовано, що центри зайнятості покращили свої сервіси, освоївши сучасні технології. Зокрема, наразі достатні такі сервіси: відео-резюме, відео-презентація вакансії, он-лайн співбесіда, комунікація із безробітними через соціальні мережі тощо.

Підсумовуючи засідання «круглого столу» присутні прийшли до висновку, що наразі все ще є багато проблем з якими потрібно працювати. Але, завдяки тісній співпраці та підтримці соціальних партнерів, питання щодо працевлаштування молоді з інвалідністю завжди знаходяться на контролі.

Так, Святошинський центр зайнятості завжди готовий до тісної співпраці з роботодавцями для працевлаштування осіб з обмеженими фізичними можливостями на підприємства району.

Джерело: Святошинський районний центр зайнятості


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux