Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Реформа у медичній галузі ґрунтується на засадах децентралізації

Опубліковано 29 липня 2019 року о 17:18
фото

У рамках децентралізації проведено реорганізацію амбулаторно-поліклінічних закладів охорони здоров’я та створено комунальні некомерційні підприємства, а саме: центри первинної медико-санітарної допомоги №№ 1, 2, 3 та Консультативно-діагностичний центр Святошинського району м. Києва.

Протягом декількох років, відповідно до плану, лікарі-терапевти та лікарі-педіатри навчалися на курсах спеціалізації з загальної практики -сімейної медицини.

У ЦПМСД було налагоджено Інтернет-мережу. У липні 2017 року ЦПМСД зареєструвалися в медичній інформаційній системі Helsi.me, а з серпня 2017 року розпочали роботу в цій системі. Усіх лікарів ЦПМСД було на 100% забезпечено персональними комп’ютерами.

У системі Helsi.me зареєструвалися 190 лікарів, що становить 100 % від загальної кількості лікарів первинної ланки в районі.

Згідно з наказом Міністерства охорони здоров’я України від 30.11.2017 № 33, яким затверджено Регламент функціонування електронної системи охорони здоров’я, 26 амбулаторій загальної практики - сімейної медицини розпочали роботу в інформаційні системі з грудня 2017 року.

Пацієнти мають можливість звертатись до закладів ПМСД району, самостійно записавшись через он-лайн портал запису пацієнта на прийом до лікаря. С початку запровадження системи Helsi у Святошинському районі м. Києва створено 223334 електронні профілі, електронним записом скористалися 351676 разів, 179552 пацієнтів.

  Працюють з електронною медичною карткою159 лікарів первинної ланки, що становить 83,6% від загальної кількості лікарів.

На сьогодні 100 % зареєстрованих лікарів мають електронний цифровий підпис.

У квітні 2018 року було розпочато кампанію з вільного вибору лікаря первинної ланки та підписання декларацій з пацієнтами.

У червні 2018 року ЦПМСД підписали договори з Національною службою здоров’я України про медичне обслуговування населення за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення. З липня 2018 року ЦПМСД фінансуються через НСЗУ.

З 1 квітня 2019 року запроваджено електронний рецепт. Пацієнти, які користуються урядовою програмою «Доступні ліки», отримують ліки від серцево-судинних захворювань, діабету другого типу та бронхіальної астми за електронним рецептом. 

Запуск електронного рецепта став можливим завдяки переходу програми «Доступні ліки» до Національної служби здоров’я України. Це дозволяє пацієнтам отримувати ліки за рецептом у будь-якій аптеці в Україні, яка має договір з НСЗУ, без прив'язки до місцевості, де цей рецепт був виданий.

Завершено перехідний період на нову модель фінансування за принципом «гроші йдуть за пацієнтом». З 1 квітня 2019 року НСЗУ оплачує центрам первинної медико-санітарної допомоги медичні послуги, надані пацієнтам, які підписали декларації з лікарями цього медзакладу.

Станом на 18.07.2019 з лікарями ЦПМСД Святошинського району підписали декларації 209214 осіб (63,8% від кількості заявленого до НСЗУ населення).

Джерело: відділ охорони здоров’я Святошинської РДА.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux