Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

У Києві триває перевірка безпечності та якості реалізації харчових продуктів тваринного і рослинного походження ­– Держпродспоживслужба

Опубліковано 02 серпня 2022 року о 15:46
фото

У Києві триває перевірка безпечності та якості реалізації харчових продуктів тваринного і рослинного походження. Про це інформує  Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві.

Так, з 29 червня було перевірено 1074 об’єкти. Складено 360 протоколів, із яких 267 буде передано до суду (відповідно до ст. 166 п. 22 Кодексу України про адміністративні правопорушення). У 23 випадках працівники поліції вилучили обладнання за ст. 164 Кодексу.

Фахівці перевіряли дотримання суб’єктами господарювання, працівниками торгівлі, громадянами, які здійснюють обіг харчових продуктів на території міста, законодавства про харчові продукти, зокрема щодо безпечності та якості торгівлі.

Серед основних виявлених порушень:

  • не утримання потужності в чистоті та належному стані;
  • відсутність захисту від будь-якого забруднення, зокрема від шкідників та гризунів;
  • відсутність засобів для підтримання належної особистої гігієни;
  • поверхні (включно з поверхнею обладнання), що контактують з харчовими продуктами, не відповідають основним вимогам: утримання в непошкодженому стані, легко чистяться та дезінфікуються, зроблені з гладких, нержавіючих, нетоксичних, придатних до миття матеріалів;
  • немає забезпечення гарячою та/або холодною питною водою в необхідній кількості;
  • відсутність належних засобів для гігієнічного зберігання небезпечних та/або неїстівних речовин і відходів (рідких або твердих), а також засобів для їхнього зберігання та подальшого поводження та/або відповідного договору щодо їхньої утилізації (знищення);
  • відсутність належних засобів для підтримання температури, необхідної для зберігання харчових продуктів, та її контролю;
  • не забезпечено розміщення харчових продуктів таким чином, щоб максимально знизити ризик їхнього забруднення.

Довідково.

Моніторинг безпечності та якості харчових продуктів тваринного і рослинного походження триває відповідно до протоколів Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Київської міської державної адміністрації від 21.06.2022 № 26, від 05.07.2022 № 30. 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux