Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

У Святошині підбили підсумки VIII районного конкурсу відеороликів у рамках всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

Опубліковано 17 грудня 2018 року о 17:04
фото

З 25 листопада до 10 грудня в усіх регіонах України проходила акція "16 днів проти насильства", у рамках якої місцевими структурними підрозділами з питань соціального захисту населення, у справах дітей, центрами соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді проводились заходи з попередження і подолання насильства в сім'ї, подолання гендерних стереотипів у суспільстві, протидії торгівлі людьми та забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків. Дати проведення акції є символічними, адже створюють своєрідний ланцюжок соціально важливих заходів по всьому світові, починаючи з Міжнародного дня боротьби з насильством щодо жінок (25 листопада), закінчуючи Міжнародним днем прав людини (10 грудня), підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

Щорічну акцію «16 днів проти насильства» ініційовано Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства у 1991 році. Власне тоді визначився зв’язок між насильством стосовно жінок та правами людей. Україна долучилася до акції «16 днів проти насильства», яка об'єднує громадян з більш ніж 100 країн світу, 2001 року. 

Метою Всеукраїнської акції є привернення уваги громадськості до актуальної для українського суспільства проблеми подолання насильства в сім'ї, щодо жінок, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми, забезпечення рівних прав жінок і чоловіків та активізація партнерського руху органів державної влади, державних закладів, громадських організацій у вирішенні вказаних проблем.

Жвавий відгук ця акція вже вкотре знаходить і в Святошинському районі. Її мета - сприяти утвердженню ненасильницької ідеології та створити простір, вільний від усіх форм насильства.

17 грудня 2018 року в приміщенні управління праці та соціального захисту населення Святошинської РДА (вул. Гната Юри, 14-Б) відбувся фінал VIII районного конкурсу короткометражних відеороликів соціальної тематики «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція». Конкурс проходив з 15 листопада по 10 грудня. Під час першого (відбіркового) етапу учні закладів загальної середньої освіти Святошинського району надавали до управління праці та соціального захисту населення свої авторські роботи, що висвітлювали теми подолання гендерних стереотипів у суспільстві, забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків, подолання проблем домашнього насильства та жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми. Відеоролики були виконані в різних жанрах, з використанням широкого спектру технічних можливостей та художніх прийомів, вирізнялися глибоким розумінням суті порушених проблем. До участі в другому (фінальному) етапі компетентним журі було відібрано 11 робіт – відеоролики, підготовлені авторськими колективами  шкіл №№ 13, 96, 196, 197,200, 253281, 287 і гімназії «Апогей». Слід зазначити, що творчі роботи були як індивідуальні, так і колективного авторства. Оцінювались роботи в семи номінаціях: гендерні стереотипи, соціальне опитування, булінг, насильство, громадянська позиція, оригінальність задуму, пізнавальність жанру.

Найбільшою популярністю серед авторів, як засвідчили подані роботи, користувався жанр відеокліп. Його перевагами скористалися команди ЗЗСО №№ 200, 281 и гімназії «Апогей».

Нагородження переможців проходитиме 21 грудня 2018 року в приміщенні управління праці та соціального захисту населення Святошинської РДА (вул. Гната Юри, 14-Б).


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux