У Святошинській РДА відбулася нарада-семінар для підприємств споживчого ринку району та суб’єктів господарювання (фото)


У п’ятницю, 09 грудня 2016, Громадська спілка «Асоціація з інтеграції НАССР» провела нараду семінар для підприємств споживчого ринку району та суб’єктів господарювання, які реалізують продукти харчування на території району.
Під час заходу учасникам семінару-наради були роз’яснені положення і зміни чинного законодавства, зокрема:
08.04.2016 із опублікуванням в Офіційному віснику України (№ 26) наказу Мінагрополітики від 10 лютого 2016 р. № 39 «Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб’єктам», зареєстрований в Мін'юсті 12 березня 2016 року за № 382/28512 розпочато процес державної реєстрації потужностей;
оператор ринку харчових продуктів, який провадить діяльність, що відповідно до вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» не вимагає отримання експлуатаційного дозволу та який станом на дату набрання чинності Законом використовує потужність, на яку не отримано експлуатаційного дозволу зобов'язаний подати до територіального органу Держпродспоживслужби заяву про державну реєстрацію потужності, яка використовується на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів;
20.09.2016 в зв’язку з набуттям чинності розділ VII Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» — Загальні гігієнічні вимоги щодо поводження з харчовими продуктами. Всі оператори ринку харчових продуктів зобов’язанні запровадити на своїх потужностях програми-передумови системи НАССР (гігієнічні вимоги).
Крім того, відповідно до вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» з 20.09.2015 всі оператори ринку харчових продуктів повинні бути здатні встановити інших операторів ринку, які постачають їм харчові продукти та інші об’єкти санітарних заходів за принципом «крок назад» та повинні бути здатні встановити інших операторів ринку, яким вони постачають харчові продукти та інші об’єкти санітарних заходів за принципом «крок вперед».
Джерело: відділ економіки, підприємництва та торгівлі