Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

У Святошинському районі відбулася нарада з представниками житлових установ щодо забезпечення протипожежної безпеки

Опубліковано 15 червня 2021 року о 15:58
фото

У зв’язку з загостренням у районі ситуації з пожежної безпеки та збільшенням випадків загибелі людей у результаті пожеж у житлових будинках сьогодні в приміщенні Святошинської РДА (просп. Перемоги, 97) відбулася за участі керівництва Святошинської РДА на чолі з головою Сергієм Павловським нарада з працівниками КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Святошинського району м. Києва», у т. ч. керівниками, головними інженерами та майстрами технічних дільниць ЖЕД №№ 1 – 8-9 з питань дотримання вимог з пожежної безпеки на об’єктах житлово-комунального господарства. Також у заході взяли участь представники Святошинського районного управління ГУ ДСНС України у м. Києві й навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності.

 В озвученій доповіді було наведено статистику щодо випадків пожеж за 5 місяців цього року, кількість загиблих і травмованих внаслідок загорянь. Зазначено, що кількість загиблих на пожежах, які виникли на території Святошинського району за перші 5 місяців поточного року, значно збільшилась: 10 проти 0 за відповідні періоди порівняно з минулим роком, при цьому, за весь минулий рік загинуло 5 осіб). Переважно вік загиблих становив від 52 до 82 років, статус – пенсіонери та невстановлені особи. Найбільшу кількість загиблих зареєстровано у житловому секторі – у багатоквартирних житлових будинках комунальної власності. Найбільш поширеною причиною виникнення пожеж є потрапляння малокалорійного джерела запалювання (сірник, недопалок тощо) на горючу основу.

 Натомість кількість пожеж на території Святошинського району зменшилася за 5 останніх місяців на 5,2 % (182 проти 192), значна частина з них виникла у житловому секторі.

 Враховуючи викладене, було прийняте рішення:

1. Розглянути на комісії з питань ТЕБ та НС причини виникнення пожеж у 2021 році, на яких загинули та були травмовані люди, і прийняти відповідні рішення та вжити заходів до покращення профілактичної роботи в цьому напрямі.

 2. Через друковані періодичні видання організувати інформування населення про ускладнення стану пожежної безпеки в районі з передачею текстів протипожежних застережень: «До чого призводить необережність під час куріння», «Пожежна безпека в побуті».

 3. Відділу соціального захисту населення активізувати роботу щодо  проведення профілактичних бесід із самотніми особами похилого віку та особами, які зловживають алкоголем та належать до «групи ризику», а також транслювання відеороликів соціальної реклами із серії «Відповідальність рятує життя» на інформаційних екранах в управлінні соціального захисту населення.

 4. Провести заняття з працівниками житлових установ (КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Святошинського району м. Києва») із залученням представників навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності, щодо організації та проведення ними навчання населення правилам пожежної безпеки за місцем проживання.

 5. З метою підвищення рівня свідомого налаштування суспільства на безпеку, розвитку в кожного громадянина відчуття персональної відповідальності у сфері пожежної безпеки, організувати транслювання відеороликів соціальної реклами із серії «Відповідальність рятує життя» на інформаційних екранах в Центрі надання адміністративних послуг Святошинської РДА в м. Києві.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux