Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

У ЗЗСО № 235 ім. В. Чорновола пройшов тиждень правознавства

Опубліковано 17 грудня 2018 року о 15:50
фото

Головний і найбільш істотний зміст права

 складає свобода.

(Б. Кістяківський) 

10 грудня 2018 року в ЗЗСО № 235 ім. В. Чорновола розпочався тиждень правознавства. В усіх класах було проведено єдиний урок з прав дитини, а в учнів 9-10 відбулася ще й зустріч з військовим кореспондентом Юрієм Михайловичем Лавровим.

Гість розповів школярам про  трудові будні військового кореспондента.

Дехто вважає, що ця професія є дуже романтичною. Так, але, водночас, небезпечною і відповідальною. Юрій Михайлович звернув увагу старшокласників на ті деталі, про які має подбати кожен кореспондент, виконуючи свої професійні обов’язки, про ті тонкощі, які треба врахувати при цьому.

Особливу увагу Ю. Лавров звернув на різницю між справжнім журналістом, який несе правдиву інформацію в своїх репортажах, і популяризаторами, які працюють на замовлення.

На питання учнів: «Які особисті якості повинен мати справжній журналіст?», Юрій Михайлович відповів лаконічно: «Чесність».

Гість розповів також про складності, з яким стикаються військові журналісти в умовах сьогодення.

Також він повів мову про В. Чорновола, як про зразок істинного журналіста, непідкупного і непохитного у своїх поглядах. Ю. Лавров поставив В’ячеслава Максимовича у приклад не тільки для тих школярів, хто хотів би обрати у майбутньому професію журналіста, а для кожного учня, для кожного українця.

11 грудня 2018 року відбулося знайомство із соціально-економічними правами на економічній грі-вікторині «Домашня економіка» для учнів 9-10 класів, яку провели  старші викладачі кафедри економіки підприємства Університету Державної фіскальної служби (м. Ірпінь) Минчинська І.В і Митяй С.А. та студентка університету.

Школярі поділилися на три команди: «НЛО», «Розумники» і «Економісти». У ході гри учні давали відповіді на питання щодо термінології з економіки, виконували економічні креативні задачі.

Учні з великим захопленням і дуже успішно працювали над завданнями.

Команди закінчили гру майже з однаковими результатами і отримали у нагороду приз – коробку печива.

Порадившись між собою, діти передали його воїнам, які виконують обов’язок захисту Вітчизни, до дня святого Миколая.

12 грудня 2018 року у рамках тижня правознавства відбулася зустріч учнів із прокурором Малишевою Ю.В. та старшим слідчим Святошинського УП ГУНП у м. Києві Долиною Н.В., які допомогли розібратися учням у їхніх правах та пояснили, куди слід звертатися у разі потреби, продемонстрували старшокласникам відеофільм про наслідки скоєння правопорушень неповнолітніми і про відповідальність за неправомірні вчинки.

Бесіда викликала жвавий інтерес у школярів: вони задали багато запитань гостям. Були запитання і у вчителів і у адміністрації школи. Тож зустріч набула форми диспуту-косультпункту.

Учні знайомилися із правами людини та відобразили свої уявлення у вигляді малюнків, які презентували на правознавчій інтерактивній грі «Феміда» 14.12.2018, яку щороку, вже традиційно, проводить директор Валерій Гордійчук між учнями 9-10 класів.

Джерело: ЗЗСО № 235 ім. В. Чорновола.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux