В підлітковому клубі «Олімп – І» ЦСПК ”Спорт для всіх” відбувся майстер - клас з приготування халви (фото)
Всі знають, що діти люблять солодке. Одне з найвідоміших прислів'їв звучить приблизно так: «Це все одно, що відібрати у дитини цукерку». Чому ж діти так люблять солодке? Адже, наприклад, і у м'яса чудовий смак, і свіжі овочі також гарні, але діти чомусь в першу чергу вимагають солодощів.
Нажаль в наш час дуже важко знайти солодощі в які-б входили натуральні продукти та компоненти, але є ще господині які вміють і бажають готувати тільки з натуральних продуктів за старовинними рецептами і цукерки, і печиво, і халву.
Халва – це східні солодощі, поширені в країнах Середнього й Близького Сходу, а також на Балканах. Відома з глибокої давнини (з епохи греко-перських воєн, тобто з V ст. до н.е.).
Основними компонентами халви є: цукор або мед, мильний корінь і будь-яке смакове харчова сировина. В залежності від сировини, халва набуває особливого смаку і відповідну назву. Зазвичай такою сировиною є горіхи або насіння, що містять масло: волоські горіхи, мигдаль, насіння соняшника, кунжуту, конопель. У халву також можуть додавати борошно та інші продукти для її загусання.
Нещодавно до підліткового клубу Олімп І ЦСПК ”Спорт для всіх” управління у справах сім’ї, молоді та спорту педагоги запросили народну майстриню – Марію Олександрівну Дмитрук, яка провела для дітей майстер-клас з приготування халви.
Майстриня навчила діток, як в давні часи за стародавніми рецептами (17-18 ст.), наші прабабусі готували східні солодощі – халву. В рецепті тільки натуральні та поживні продукти: насіння соняшника та кунжуту, мед, ізюм, ваніль. Діти з задоволенням готували власноруч халву у вигляді їжачків та колобочків, а потім все це із задоволенням з’їли.
Джерело: управління у справах сім’ї, молоді та спорту