Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Вихованці Центру «Десантник» відвідали Національний військово-історичний музей України (фото)

Опубліковано 02 лютого 2017 року о 16:01
фото

Минулими вихідними вихованці гуртків «Військово-кадетський», «Джура», «Оберіг української душі» та «Медична підготовка» разом з керівниками Паніним В.Г., Мілюхіним Д.Ю., Ющенко О.В. та Івановою Р.О. долучились до історії нашої країни, відвідавши Національний військово-історичний музей України.

На вході до Національного військово-історичного музею відвідувачів вражає величезний, на всю будівлю стенд із обличчями тих, хто впродовж останніх років віддав своє життя, захищаючи незалежність України. Ще рік тому його тут не було. Більше того – два роки тому такий стенд складно було б і уявити…

В експозиції Національного військово-історичного музею України відображена велична історія військової діяльності на теренах України. Унікальні музейні предмети кіммерійсько-скіфсько-сарматського періоду, часів Київської Русі, доби національно-визвольної боротьби XVII—XVIII ст., українських військових формувань періоду першої Світової війни та визвольних змагань початку XX ст. розповідають про звитягу та мужність, бойовий ратний подвиг народу при захисті рідної землі.

В експозиції музею також представлено раритетні предмети періоду військового будівництва першої половини XX ст., радянсько-німецької війни, боротьби партизанських загонів і підрозділів УПА в 1941-1944 роках, повоєнного будівництва і бойової діяльності військ Радянської армії на території України. Відвідувачі також мають можливість ознайомитися зі зразками озброєння, різноманітної військової техніки, холодної та вогнепальної зброї, колекціями нагород, військових відзнак, прапорів, одностроїв.

Та вихованців особливо вразила виставка присвячена подіям неоголошеної війни на сході України. Виставка «Герої не вмирають» розпочала свою роботу 20 жовтня 2014 року. Основу експозиції складають особисті речі українських солдат зібрані в Іловайському котлі, в районі Савур-Могили, Іловайська, Шахтарська та Старобешевого.

Вихованці дізналися про життя і смерть простих українців, які встали на захист незалежності України в рядах Збройних Сил України, інших військових формувань та добровольчих батальйонів. Персональні стенди Всеволода Воловика, Георгія Тороповского, Миколи Личака, комбата Гуменюка, героїв - полковника Галви і «Балу» знайшли живий відгук у юних екскурсантів.

По закінченню екскурсії група висловила слова подяки за цікаву та змістовну екскурсію керівнику екскурсійно-методичного сектору Шупіку Є.О. і підкріпила свою вдячність взявши участь у благодійній програмі розвитку військових музеїв купивши «Сертифікат благодійника».

Поки в полум’яних серцях українців буде горіти вогонь свободи і ненависті до окупантів, знову і знову українська земля буде народжувати героїв, які мужньо і сміливо стануть на її захист, не роздумуючи покладуть на вівтар свободи свої палкі серця, як мужні кіборги в Донецькому аеропорту, сивочолі ветерани-афганці та добровольці.

Всі як один, наші герої, стоять проти загарбників під Волновахою і Маріуполем, Дебальцевим і Пісками і не дають загарбникам захопити Схід України.

Слава Україні!

Героям Слава!

 

Джерело: Центр ВПСВМ «Десантник»


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux