Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Виступ вокального ансамблю «Київські соловейки» КДМШ № 29 у Національній філармонії України

Опубліковано 17 січня 2022 року о 14:49
фото

Учора, 16 січня, у Національній філармонії України відбувся незабутній за враженнями довгоочікуваний концерт «Коляда-Триб‘ют», який став завершенням однойменного проєкту. Учасникам проєкту, серед яких солісти й ансамблі з усіх куточків України, було запропоновано виконати одну з 14 кавер-версій на вибір. Серед численних відеозаписів виступів вокалістів і колективів були обрані найкращі, які й потрапили до фінального концерту, що відбувся наживо в Національній філармонії України.

Вокальному колективові Київської дитячої музичної школи №29 «Київські соловейки» (керівник Марія Мороз, концертмейстер Вадим Колосок) випала честь разом із найкращим акапельним гуртом України «ManSound» виконати колядку «У полі». Це був по-справжньому яскравий незабутній виступ, який здійняв шквал оплесків та численні «браво». Прекрасним завершенням концерту стала колядка «Темненька нічка» у виконанні також «Київських соловейок» разом із неймовірними Іванною Пліш та Оксаною Островською.

У концерті взяли участь відомі сучасні виконавці, серед яких ILLARIA, володар унікального голосу (контратенора) Роман Меліш, заслужені артистки України Іванна Пліш, Оксана Нікітюк та Анжеліка Рудницька. Неймовірної краси аранжування відомого сучасного композитора Євгена Петриченка й майстерне виконання колядок та щедрівок Ансамблем класичної музики імені Бориса Лятошинського Національного будинку органної та камерної музики України під керівництвом народного артиста України Богдана Пліша зачарували всіх глядачів і нікого не змогли залишити байдужими в цей вечір. У залі панувала атмосфера справжнього різдвяного свята, наповненого радістю, теплом і незабутньою красою музики.

Ми дуже вдячні всім організаторам проєкту «Коляда-Триб‘ют» за таку унікальну ідею, за фантастичні враження й емоції, за просвітництво й популяризацію східноукраїнських колядок та щедрівок, за неоціненний досвід, що здобули юні вокалісти на все життя, за незабутнє свято музики, що тривало понад чотири місяці!

Пишаємося талановитими, працелюбними та творчими дітьми і їх керівниками. Бажаємо здоров’я, натхнення  і нових перемог у подальших мистецьких змаганнях!

Довідково: Головною метою мистецького проєкту «Коляда-Триб'ют» є популяризація маловідомих стародавніх колядок та щедрівок Східної України, зближення національної пісенної культурної спадщини із сучасними виконавцями й слухачами через створення сучасних і креативних кавер-версій. Художним керівником та аранжувальником проєкту став відомий композитор Євген Петриченко. В основу музичного матеріалу «Коляди-триб‘ют» покладено саме маловідомі українські колядки та щедрівки. Матеріал, який увійшов до аудіодиптиху з нових вокально-симфонічних кавер-версій, збирався на сході України з 1990-го по 2008 рік фольклористкою, професором кафедри історії музики та фольклору Оленою Тюріковою та в 2019 році був «розшифрований» та опублікований у фаховому етнографічному виданні «Музичний фольклор Донбасу: Календарно-обрядові пісні Донецької та суміжних областей». На основі цих автентичних колядок і щедрівок були створені нові вокально-оркестрові кавер-версії та записані у форматі диптих-альбому: 14 аудіопар, кожна з яких складається з оригінального «мінусу» у виконанні симфонічного оркестру та «плюсу» з інтерпретаціями відомих артистів-вокалістів.

 

Джерело: відділ культури Святошинської РДА.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux