Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Вітаємо Народний хор «Надія» з ювілеєм

Опубліковано 27 лютого 2019 року о 17:32
фото

            Саме вона, українська народна пісня, здатна творити дива. У цьому змогли переконатися глядачі, які побували на ювілейному концерті Народного хору української народної пісні «Надія» ЦК «Святошин» відділу культури та охорони культурної спадщини (художній керівник Надія Гладишевська), що відбувся 23 лютого 2019 рокув концертній залі Центру культури «Святошин».

            Цей концерт був приурочений до 40-ї річниці творчої діяльності колективу, якийстворено ще у 1979 році. За роки свого існування, під керівництвом Надії Гладишевської, колектив здобув широке визнання на вітчизняній сцені та примножив славу українського народного мистецтва за кордоном. Тому хору заслужено присвоєно почесне звання «Зразковий аматорський колектив», яке він постійно підтверджував.

            Протягом  трьох годин  у залі вирував надзвичайно піднесений настрій, лунали теплі слова вітань та звучали  веселі, ліричні, жартівливі українські народні пісні та  пісні сучасних авторів, у тому числі і пісні керівника хору Надії Гладишевської

           На свято пісні зібралися не лише шанувальники і друзі, а й представники культури та мистецтва міста Києва – щирі поціновувачі української пісні та творчості хору «Надія». Серед них – шановні гості: Трусова Ірина Вікторівна - начальник відділу культури та охорони культурної спадщини Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації, заслужений працівник культури України, Пересунько Микола Михайлович - директор Київського міського центру народної творчості та культурологічних досліджень, заслужений працівник культури України, Андрійчук Петро Олександрович – заслужений працівник культури України, професор Київського національного університету культури і мистецтв, художній керівник народного хору України «Дарничанка», Степаненко Галина Михайлівна – завідувач відділом народної творчості КМЦНТ та КД, Костенко Зінаїда Миколаївна – завідувач сектором вокально-хорового жанру КМЦНТ та КД, Бурдій Олександр Дмитрович - директор Центру культури «Святошин», керівники аматорських колективів району, міста Києва і багато інших.

 Народний хор «Надія» гостинно відкрив свій виступ привітальною піснею і святковим короваєм. Упродовж концерту учасники хору «Надія» охоче співали у складі вокальних дуетів, тріо, а також новоствореного ансамблю «Вишиванка». З ювілеєм хористів привітали колеги по сцені - народний вокальний ансамбль «Рідня» (керівник заслужений працівник культури України Юрій Чуприна), народний ансамбль танцю «Київ-Політ» (керівник Михайло Кадученко) та зразковий хореографічний ансамбль «Соколята» (керівник заслужений працівник культури України Сергій Швець). Не обійшлось на святі і без гумору, який бездоганно прочитав Михайло Герасимчук - лауреат та володар Гран-прі всеукраїнських конкурсів і фестивалів.

            За веселими піснями, посмішками і жартами учасники хору і не помітили як швидко пролетів час, і на завершення виступу у виконанні хору та молодої співачки Людмили Пухової прозвучала авторська пісня Людмили «Чудове свято».

             Бурхливі оплески супроводжували кожен виступ артистів. Саме такі концерти об’єднують людей, дарують справжнє задоволення та незабутні враження від звучання мелодійної української пісні.

            Ми бажаємо ювілярам ще багато років творчої наснаги і невичерпного натхнення. Щоб летіла їхня пісня солов’їна до сердець народу України, і щоб їхні мелодійні та улюблені народом  пісні звучали десятиріччями.

Джерело: відділ культури та охорони культурної спадщини Святошинської РДА.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux