Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

За вагомий внесок в розвиток пожежно-рятувальної служби відзначено співробітника Святошинського РУГУ ДСНС України у м. Києві (фото)

Опубліковано 27 лютого 2017 року о 17:50
фото

27 лютого в колонній залі Київської міської державної адміністрації під керівництвом заступника голови КМДА Петра Пантелеєва відбулось засідання щодо підведення підсумків роботи територіальної підсистеми міста Києва та ланок єдиної державної системи цивільного захисту населення за 2016 рік та визначення завдань на 2017 рік.

Під час засідання були вручені подяки працівникам сфери цивільного захисту. За роботу з населенням та збереженням його життя й здоров’я, за відданість справі, сміливість та рішучість під час ліквідації надзвичайних ситуацій, незламний бойовий дух та високий професійний рівень нагороджено подякою і співробітника Святошинського РУГУ ДСНС України у м. Києві – старшого прапорщика служби цивільного захисту командира відділення-водія 9-ДПРЧ Євгена Савченка.

Про результати роботи за минулий 2016 рік і основні завдання на поточний рік у сфері цивільного захисту звітували начальник Управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА Роман Ткачук і заступник начальника Управління організації заходів цивільного захисту ГУ ДСНС України в м. Києві Олег Стоволос.

Перше питання, яке винесли на розгляд – наскільки оперативно підрозділи готові діяти у разі виникнення надзвичайної ситуації. 

Саме тому, Роман Ткачук зазначив: «Протягом 2016 року в місті Києві було зареєстровано 2099 небезпечних подій (які не кваліфіковані як надзвичайні ситуації, але за своїми наслідками становили чи могли спричинити загрозу життю або здоров’ю населення та завдання матеріальних збитків), в т.ч.: техногенного характеру: (аварії на транспорті, системах життєзабезпечення, пожежі і.т.п.) – 1949; соціального характеру: (в тому числі і нещасні випадки з людьми) – 61; природного характеру: – 89».

Також Роман Ткачук вказав на основні завдання цивільного захисту міста Києва на 2017 рік: «Відповідно до розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) від 14.02.2017 № 167 «Про затвердження плану основних заходів цивільного захисту м. Києва на 2017 рік», основні зусилля органів управління і сил цивільного захисту міста у 2017 році необхідно зосередити на:

- модернізації системи централізованого оповіщення населення відповідно до затвердженої на сесії Київської міської ради 08.12.2016 року «Міської цільової програми розвитку територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту м. Києва на 2017-2019 роки».

- запобіганні виникненню надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків, як одного із головних пріоритетів у діяльності управління;

- забезпеченні готовності органів управління, сил і засобів цивільного захисту до захисту населення і територій міста від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, оперативного реагування та ефективного проведення пошуково-рятувальних і аварійно-відновлювальних робіт у разі їх виникнення;

- продовженні інвентаризації захисних споруд цивільного захисту;

- забезпеченні впровадження на об’єктах підвищеної небезпеки автоматизованих систем виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення населення у разі їх виникнення;

- забезпечення відповідних категорій населення міста та спеціалізованих формувань засобами індивідуального захисту органів дихання, приладами радіаційної, хімічної розвідки та доз контролю відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 19.08.2002 № 1200; тощо».

У свою чергу, заступник начальника Олег Стоволос доповів: «Підрозділами Головного управління здійснено більше десяти тисяч виїздів за викликом, а саме 10 851, з них 4 615, на яких загинуло 57 людей, отримали травми та опіки 122 особи. Під час гасіння пожеж та проведення рятувальних робіт врятовано життя 618 мешканців столиці». Він також зазначив, що основним досягненням у 2016 році, завдяки співпраці Головного управління та керівного складу Київської міської державної адміністрації, є затвердження Київською міською радою «Міської цільової програми розвитку територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту міста Києва на 2017 - 2019 роки».

Підводячи підсумки своєї доповіді Олег Стоволос вказав на низку пріоритетних завдань, поставлених для виконання у 2017 році: «Одним з пріоритетних питань на 2017 рік є забезпечення безпеки в період проведення в Києві конкурсу пісні «Євробачення-2017». Також, основним завданням підрозділів територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту м. Києва на 2017 рік є реалізація заходів визначених «Міською цільовою програмою розвитку територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту міста Києва на 2017 - 2019 роки».

 

Джерело: Святошинського РУГУ ДСНС України у м. Києві


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux