Заходи безпеки при використанні пічного опалення


Щоб попередити випадки виникнення пожеж під час опалювального сезону відділ з питань надзвичайних ситуацій Святошинської РДА нагадує найголовніші правила пожежної безпеки при користуванні пічним опаленням:
- упродовж усього опалювального сезону слід очищати димоходи та печі від сажі;
- біля кожної печі перед топковим отвором на горючій підлозі слід прибити металевий лист розміром не менше 0,5 х0,7 м;
- усі димові труби та стіни на горищі, через які прокладено димові канали, повинні бути заштукатурені й побілені;
- протипожежна розділка печі, груби та димового каналу до горючих конструкції перекриття повинна бути не менше 510 мм;
При користуванні печами забороняється:
- розпалювати їх легкозаймистими та горючими рідинами;
- розташовувати меблі, шафи та інше обладнання поблизу печей на відстані меншій 0,7 м, а від топкових отворів до горючих матеріалів відстань повинна бути не менше 1,25 м;
- сушити та зберігати на поверхні нагрівання опалювальних печей горючі предмети;
- виносити та викидати гаряче вугілля ближче 15 метрів від будівель;
- проводити розпалення печей дровами, довжина яких перевищує розміри топника;
- використовувати вентиляційні та газові канали як димоходи;
- прокладати димоходи (борови) опалювальних печей по горючих основах;
- топити печі під час проведення у приміщеннях масових заходів;
- закріплювати на димових трубах антени телевізорів, радіоприймачів тощо;
- використовувати для димових труб азбестоцементні й металеві труби, влаштовувати глиноплетені та дерев’яні димоходи.
Шановні громадяни! В опалювальний сезон очищати димарі від сажі бажано один раз на три місяці.
Джерело: відділ з питань надзвичайних ситуацій