Знайомтеся – профіль «Основи кулінарії» в МНВК (фото)
Щоб жити і працювати людині потрібно харчуватись – це стара істина. Смачна, корисна, збалансована їжа покращує самопочуття та настрій.
Готують не лише вдома, а й в місцях громадського харчування (ресторанах, кафе, їдальнях, тощо.) І від мистецтва кухаря залежить популярність кожного закладу, адже смачні, гарно оформлені страви – їх найкраща реклама!
Ви також зможете опанувати знання та навички у кухарської справі на профілі «Основи кулінарії» в Міжшкільному навчально-виробничому комбінаті.
Теоретичне навчання проводиться в кабінеті «Основи кулінарії». Практична частина підготовки — в лабораторії, яка обладнана спеціальним обладнанням та устаткуванням.
Під час навчання учні засвоюють:
- роботу на промисловому обладнанні;
- технологію приготування різних страв (холодних та гарячих закусок, перших та других страв, десертів, солодких страв, тощо);
- сервіровку столу (звичайного та банкетного);
- правила теплової обробки різних харчових продуктів і напівфабрикатів;
- умови зберігання страв і кулінарних виробів;
В процесі навчання учні приймають участь в конкурсах «Кращий за фахом». Тут вони можуть показати свою майстерність в приготуванні та прикрашанні святкових страв.
Курс навчання завершується кваліфікаційним іспитом на право присвоєння кваліфікації «Кухар». В разі успішної здачі іспиту учні отримують свідоцтво державного зразка, яке дає право продовжити навчання або працевлаштування за професією «Кухар».
04 лютого 2014 року в МНВК розпочався тиждень профілю «Основи кулінарії». Цього дня учні готували та презентували страву «М¢ясний пиріг», яку потім мали можливість продегустувати всі охочі в нашому комбінаті.