Головна  →  Новини  →  18 травня 2017

Літературно-музичний вечір «Поетові слава навіки!», присвячений вшануванню творчості видатного туркменського поета Махтумкулі

Літературно-музичний вечір «Поетові слава навіки!», присвячений вшануванню творчості видатного туркменського поета Махтумкулі

17 травня у бібліотеці ім. Махтумкулі Централізованої бібліотечної системи «Свічадо» відділу культури та охорони культурної спадщини відбувся літературно-музичний вечір, присвячений творчості видатного туркменського поета Махтумкулі. Щорічні заходи, присвячені творчості видатного туркменського поета Махтумкулі, вже стали доброю традицією, адже з 1972 року бібліотека носить ім’я Великого Сина туркменського народу.

У заході взяли участь Аманов Мерген Нурджанович - Повірений радник - посланник Туркменістану в Україні; Бабаджанов Нурі Джумаєвич – попечитель Наглядової ради бібліотеки; учні та викладачі загальноосвітнього навчального закладу №235 ім. В.Чорновола; користувачі бібліотеки.

З привітальними словами до присутніх звертались всі запрошені гості, говорили про справжню дружбу двох братніх народів українського та туркменського та великий зв'язок між культурами, спільні прагнення до миру, щастя та незалежності ще з часів філософів-просвітителів, гуманістів, поетів - Махтумкулі в Туркменістані, Григорія Сковороди та Тараса Шевченка в Україні.

Програма зустрічі була дуже насиченою. У виконанні учасників заходу Урупи Назара, Науменка Владислава, Терехової Діани звучали твори Махтумкулі; мовою оригіналу прозвучав уривок з твору "Болар", який прочитала присутнім учениця Київьської гімназії східних мов Куликова Сєльбі. Особливим музичним подарунком став виступ учнів Київських дитячих музичних шкіл №22,23 та вокального ансамблю "Київські соловейки" КДМШ №29 (керівник М.В.Мороз, концертмейстер В.І.Колосок) у виконанні яких прозвучав ліричний Гімн нашого міста "Києве, мій" та твір Алли Мигай і Михайла Ковалка "Моя Україна". Мелодійний український романс "Розвійтеся вітром листочки зів'ялі" (музика Я.Степового, слова І.Франка) виконала Каріна Лисак, а Сергієнко Вікторія подарувала присутнім музичний твір Х.Соловій "Тримай".

На згадку про теплу і дружню зустріч у бібліотеці учасники заходу зробили фото, отримали безліч яскравих та неперевершених емоцій від спілкування. Бабаджанов Нурі Джумаєвич висловив слова щирої подяки колективу бібліотеки, учасникам щорічних поетичних зустрічей. З вуст представника Туркменської громади в місті Києві лунали слова радості з того, що в столиці України є невеличкий острівець, де славлять волелюбний народ Туркменістану, доносять до українських людей велику духовну спадщину кращих синів туркменського народу.

Джерело: відділ культури та охорони культурної спадщини

Перейти до спискуВерсiя для друку