Головна  →  Новини  →  18 січня 2019

У ЗЗСО № 281 відбувся Всеукраїнський науково-практичний семінар з інклюзивної освіти (фото)

У ЗЗСО № 281 відбувся Всеукраїнський науково-практичний семінар з інклюзивної освіти (фото)

У закладі загальної середньої освіти № 281 Святошинського району м. Києва 17 січня 2019 року відбувся Всеукраїнський науково-практичний семінар на тему: «Стан та перспективи розвитку інклюзивної освіти в Україні. Досвід ЗЗСО № 281 м. Києва».  

Основною метою науково-практичного семінару було обговорення теми проблем розвитку інклюзивної освіти в сучасній школі та організація педагогічної підтримки педагогам, які працюють в інклюзивних закладах освіти.

         Наукове підґрунтя цього питання було висвітлено кандидатом педагогічний наук, директором Всеукраїнського Фонду «Крок за кроком», завідувачем науково-методичного центру інклюзивної освіти ІППО КУ імені Б.Грінченка, міжнародним консультантом Фонду Відкритого суспільства з питань програми «Крок за кроком» для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку, а також з питань інклюзивної освіти Софій Наталією Зіновіївною. 

У семінарі взяли участь директори інклюзивно-ресурсних центрів, шкіл, закладів дошкільної освіти, представники департаментів освіти з усіх областей України, педагоги, батьки Святошинського району м. Києва, та навіть учитель приватної школи з Абу-Дабі (Об’єднані Арабські Емірати). Підтримали захід представники Міністерства освіти і науки України та Управління освіти, молоді та спорту Святошинської районної в місті Києва державної адміністрації.

Тема семінару актуальна, особливо у наш час, коли держава докладає неабияких зусиль для підтримки дітей з особливими освітніми потребами. Виступали директор ЗЗСО № 281 м. Києва Цимбал Людмила Яківна, асистент вчителя Маняхіна Леся Сергіївна та лікар-педіатр Арсенюк Світлана Адамівна, які поділилися своїм досвідом з таких питань:

-         організація освітнього процесу для здобувачів освіти з ООП;

-         створення модифікованої програми, додатків до ІПР;

-         роль організації роботи та перспектив розвитку сенсорної кімнати в ЗЗСО.

Атмосфера на заході була надзвичайно приємною. Усі учасники активно спілкувалися між собою, ставили питання спікерам та не боялись висловлювати свої думки. Кожен учасник практично ознайомився з обладнанням та роботою сенсорної кімнати ЗЗСО № 281.

Адміністрація та педагогічний колектив ЗЗСО № 281 м.Києва щиро вдячні всім учасникам семінару. Адже наявність висококваліфікованих спеціалістів – це перший крок до реалізації якісно нових змін.

Джерело: ЗЗСО № 281.

Перейти до спискуВерсiя для друку