Оновлений, сучасно обладнаний харчоблок школи № 281 дає можливості для забезпечення повноцінного, збалансованого харчування учнів (фото)


Забезпечення дітей гарячим харчуванням у закладах освіти залишається одним з найактуальніших питань, що наразі широко обговорюється як владою, так і громадськістю.
Сьогодні, 11квітня 2019 року, у закладі загальної середньої освіти № 281 відбулася зустріч адміністрації закладу, а саме директора Цимбал Л.Я., заступника директора з НВР Гумеги М.М., директора КП «Промінь» Ковганіч І.А., заступника директора КП «Промінь» Казьмірчук Т.С., повара шкільної їдальні Хоменко О.В., шкільного лікаря Арсенюк С.А. з представниками батьківських комітетів 2-Д класу - Зеленовою І.В., 1-Б і 2-Б класів – Богукалець С.О., 1-В класу – Драгою Я.М., 2-В і 7-А класів – Алексіковою О.Ю., 3-Б класу – Рахубою Н.О., 4-А і 7-Б класів – Рибак Н.Л., у ході якої порушувалося питання забезпечення школярів гарячим шкільним харчуванням, а саме щодо його якості, збалансованості, урізноманітнення й розширення асортименту запропонованих дітям блюд.
Маючи нещодавно відремонтований за місцеві кошти комфортний харчоблок, облаштований сучасним обладнанням, адміністрація школи та батьківська громадськість докладають усіх зусиль, щоб забезпечити учнів смачною та корисною їжею, щоб діти з радістю відвідували столову, де із задоволенням куштували смачні та корисні сніданки й обіди, що приготовані не гірше ніж у мами.
Під час зустрічі було обговорено меню зі страв із рецептурного збірника молодого кухаря Євгена Клопотенка. Директор КП «Промінь» Ковганіч І.А. повідомила, що на сьогодні їх підприємство запроваджує проект цього відомого кулінарного експерта. Із його нового збірника рецептур для шкільних їдалень вибрано страви, які, на думку фахівців підприємства, найбільш підходять для шкільного харчування.
Також було обговорено запити батьківської ініціативної групи про те, що вони бажають бачити в меню для харчування дітей у шкільній їдальні.
Від імені батьків виступила лікар закладу освіти, мати учнів 1-Б та 2-В класів Арсенюк Світлана Адамівна, яка підкреслила, що одноманітна їжа не може забезпечити нормальний розвиток підліткового організму та запропонувала зменшити кількість легких вуглеводів і збагатити раціон вітамінізованими продуктами за рахунок салатів, страв з овочів і фруктів.
Директор КП «Промінь», її заступник та повар шкільної їдальні погодилися врахувати побажання й пропозиції батьків і ввести в меню салати з пекінської капусти, кукурудзи, зеленого горошку та інших овочів.
Батьки, які були присутні на сьогоднішній зустрічі, подякували шкільному повару Хоменко О.В. за смачні супи й борщі.
Усі дійшли до спільного висновку, що якісне, повноцінне харчування здобувачів освіти – запорука їх міцного здоров’я.
Джерело: ЗЗСО № 281.