Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

У школі № 281 готують своїх пташенят – учнів випускних класів спеціальної та інклюзивної освіти до випуску у самостійне життя (фото)

Опубліковано 01 березня 2019 року о 16:23
фото

Сьогодні у ЗЗСО № 281 незвичний, ба навіть унікальний захід. Уже добре знана в районі школа готується до першого випуску учнів спеціальних та інклюзивних класів. Нагадаємо, з 2011 року дружній, згуртований колектив професіоналів-однодумців одним з перших у місті взявся за невідому ще добре, новаторську справу – запровадження в закладі освіти інклюзивної освіти. З того часу в школі відбувалося багато чого корисного, передового, вкрай необхідного й цікавого для діток з особливими освітніми проблемами. Та сьогоднішній захід, свого роду, є унікальним.

Керівництво школи на чолі з директором Людмилою Цимбал опікується своїми особливими вихованцями ледь не з дитячого садочку (ЗЗСО тісно співпрацює з СДНЗ № 219, приймаючи від них вихованців під своє крило). Та от настає час, коли пташенят потрібно випускати у великий світ, у самостійне, доросле життя. І тут неспокійне, небайдуже серце педагогічної та батьківської громади болить за подальшу долю дітей: як вони адаптуються у цьому непростому сучасному світі, який фах отримають і, залежно від цього, як складеться їх доросле життя, адже отримана спеціальність повинна забезпечити їх матеріальний стан у майбутньому, фінансову незалежність і стабільність, а звідси – й вдале особисте життя.

Саме з цією далекоглядною метою пройшов сьогодні у ЗЗСО № 281 для учнів 7 – 8 спеціальних та інклюзивних класів майстер-клас фахівців ВПУ № 33. Майже 50 учнів мали змогу ознайомитися з особливостями професій перукаря, манікюрника, а також кухаря, кондитера, офіціанта. Важко передати словами захват присутніх від продемонстрованих умінь майстрів і учнів вищого професійного училища. Цікаву, пізнавальну й корисну інформацію в результаті проведеного заходу отримали всі: і учні, і вчителі й присутні батьки. Учні мали можливість не тільки споглядати за вмілими, професійними діями майстрів своєї справи, а й стали моделями під час майстер-класу з перукарського мистецтва. Ще до проведення сьогоднішнього майстер-класу чутки про нього вже поширилися школою й викликали неабиякий ажіотаж та інтерес інших учнів і педагогів школи: вони вже висловили бажання й собі провести подібний захід.

Другою частиною сьогоднішньої зустрічі була презентація ВПУ № 33 для учнів 9-х класів у рамках профорієнтаційної роботи, під час якої представники вищого професійного закладу освіти ознайомили учнів старших класів з історією училища, продемонстрували його спеціалізацію, спектр професій, які надаються в училищі, шляхом проведення відповідних майстер класів, розповіли про особливості навчання в ньому й вимоги до вступників. Участь у цьому профорієнтаційному заході взяли і спеціалісти Святошинської районної філії Київського міського центру зайнятості з метою визначитися на подальше щодо потреб у сфері профорієнтаційної роботи для учнів спеціальних та інклюзивних класів.

Після завершення презентації багато учнів затрималися біля представників освітнього закладу, задавали питання щодо можливих майбутніх професій, цікавилися учнівським життям училища. Напевно, дехто з присутніх саме зараз визначався зі своїм майбутнім фахом, обирав справу свого життя, своє майбутнє.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux