Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

В столиці знижують витрати газу для підготовки до зими

Опубліковано 05 серпня 2014 року о 12:44

Дефіцит газу на потреби теплогенеруючих та теплозабезпечуючих підприємств зумовлює державу і бізнес повернутись до питань економії імпортованого газу, зниження енергозалежності, диверсифікації енергоносіїв, розвитку запобіжних мір по енергоефективності та енергозбереженню.

В таких умовах ПАТ „Київенерго” діє згідно рішень Уряду та, зокрема, окремому дорученню Міністерства енергетики та вугільної промисловості про необхідність економії природного газу для проходження опалювального періоду. Доручення Міністерства обумовлює ліміти використання газу для виробництва теплової енергії, відповідаючи технологічному мінімуму.

На даний час всі теплоджерела компанії відключені від газозабезпечення. Зокрема, станом на 4 серпня, від гарячого водопостачання відключено 8,82 тисячі споживачів, з них із-за проведення ремонтних робіт, які проводить ПАТ „Київенерго” – 16,26%, із-за теплоджерел – 83,74%.

Виробництво теплової енергії ПАТ „Київенерго” здійснює на ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6, а також на 4 станціях теплозабезпечення і 183 малих котельннях. ТЕЦ-6 на даний час не працює, ліміти на газ для цієї теплоелектроцентралі забезпечуються тільки на технологічні потреби, ТЕЦ-5 працює в режимі мінімальних загрузок. Станом на 1 серпня 2014 року на ТЕЦ-5 працює лише один енергоблок.

ПАТ „Київенерго” докладає зусиль для зниження витрат газу в опалювальний період, зокрема, розробляються заходи по підвищенню енергоефективності та роботи в режимі економії. В наслідок зупинки теплоджерел, в липні 2014 року було зекономлено 12 млн. кубометрів газу, по прогнозним показникам, ця цифра з 1 серпня до кінця опалювального сезону може скласти 530 млн. кубометрів.

При цьому, в міжопалювальний період компанія в середньому споживає приблизно 0,6 млрд. кубометрів газу, а для забезпечення проходження опалювального сезону в столиці необхідно приблизно 2,2 млрд. кубометрів газу. В цей же час, 1 серпня 2014 року Кабінет Міністрів України затвердив обсяги щомісячного розподілу природного газу по областям на період з 1 серпня 2014 по 1 квітня 2015 років, в рамках якого споживання теплогенеруючих та теплозабезпечуючих компаній зумовлено на рівні 5,85 млрд. кубометрів газу. Ліміти для ПАТ „Київенерго” на опалювальний сезон 2014-2015 доведені в обсязі 1,19 млрд. кубометрів газу.

ПАТ „Київенерго” також приділяє велику увагу розвитку енергоефективності компанії. Особливий пріоритет при проведенні таких заходів відводиться тепловому господарству м. Києва. А саме – перекладці теплових мереж, що складає 80% зусиль при втіленні енергоефективних заходів в тепловому господарстві і дозволяє суттєво знизити тепловтрати. В планах компанії, в рамках термінових та першочергових заходів, - установка енергоефективного обладнання, яке дозволить знизити споживання газу.

ПАТ „Київенерго” також звертає увагу на необхідність відповідального ставлення споживачів до питань енергозбереження та раціонального використання газу, тепла і електроенергії в оселях мешканців. Компанія нагадує, що належна підготовка житлового фонду до зими, використання енергозберігаючого обладнання і економія використання теплової і електричної енергії не тільки скоротять рахунки за комунальні послуги безпосередньому споживачу, але і дозволять, в кінцевому результаті, знизити енергозалежність держави загалом.

„Скоротивши споживання газу в літній період, столиця може використати зекономлений газ для стабілізації проходження опалювального сезону. Якщо до цього додати заходи по утепленню квартир мешканців, підвищення культури енергоспоживання, енергоефективні заходи, все це може значно полегшити завдання по наданню киянам послуг централізованого опалення та гарячого водозабезпечення цієї зими”, - наголошує генеральний директор ПАТ „Київенерго” Олександр Фоменко.

Тож завдяки сумісним зусиллям та порозумінню кияни можуть бути забезпечені відповідними послугами на час опалювального періоду.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux