Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

В залі Центру культури «Святошин» відбулося театралізоване дійство «Нова радість стала..! (фото)

Опубліковано 16 січня 2017 року о 18:29
фото

14 січня вся Україна святкувала Старий Новий рік. В старину вважалося, що в цей день до оселі приходить Доля людини і поселяється у якійсь тварині чи речі, а тому пильно стежили, щоб «злий» не зашкодив цій Долі. Тому й щедро викупляли те, що «пропало» та нічого нікому не давали чи позичали (окрім вертепу та посівальників). Всі намагалися бути радісними, веселими і добродушними. Уникали на Новорічне свято сварок і намагались помиритись з усіма сусідами - адже, як зустрінеш Новий рік, так і проживеш!

Саме на Старий Новий рік до зали Центру культури «Святошин», завітав вертеп з колядою і колядниками, де зібралися святошинці зі своїми рідними і друзями, щоб подивитися театралізоване дійство «Нова радість стала..!, яке організував і провів відділ культури та охорони культурної спадщини за участю аматорських колективів ЦК «Святошин» і Святошинського району.

Перед початком театралізованого дійства всіх присутніх привітала зі святом начальник відділу культури та охорони культурної спадщини Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Ірина Вікторівна Трусова.

З перших хвилин дійства глядачі відчули себе учасниками свята, де разом з артистами. колядували щедрували і від душі аплодували всім учасникам святкового дійства. Теплу і домашню атмосферу в залі створила святково вбрана сцена (наче українська хата на різдвяні свята, прибрана українськими рушниками, на покуті прикрашений сніп, на святковому столі різні ласощі та домашні страви), де всіх гостинно зустрічали господар дому та господиня Параска з кумасею Палажкою.

Протягом 2 годин глядачі насолоджувалися грою артистів і слухали новорічно-різдвяні колядки та щедрівки. Їх увазі було представлено: театралізоване дійство «Добрий вечір Вам, та господарям» зі старовинним обрядом «водіння кози» у виконанні Народного хору української пісні «Надія» (керівник Надія Гладишевська); театралізоване дійство «Різдвяний вертеп» у виконанні Народного хору української народної та сучасної пісні «Жайвір» (керівник заслужений діяч естрадного мистецтва України М. Литвиненко); старовинний обряд «водіння Маланки» у виконанні Народного вокального ансамблю «Рідня» (керівник заслужений працівник культури України Ю. Чуприна). Народний вокальний ансамбль ветеранів «Борщагівочка» (керівник В. Сахацький) та вокальний гурт «Живиця» Київського міжнародного університету розвитку людини «Україна» (керівник Т.Кисляк) виконали старовинні колядки і щедрівки, а Зразковий хореографічний ансамбль «Соколята» (керівник заслужений працівник культури України С. Швець) та Народна студія степу «Чарлі» (керівник заслужений артист України М. Сушицький) показали веселі хореографічні композиції. У виконанні Дарини Шипуліної, Тетяни Кисляк та Наталії Меленчук прозвучали новорічні пісні.

Родзинкою дійства були театральні сценки: Баби Яги і Чахлика Невмирущого, кумасів Параски і Палажки та Мотрі і Фросі. Не обійшлося на святі і без появи символічного в році новому Вогняного Півня та Діда Мороза.

Задоволені глядачі від душі висловлювали артистам слова вдячності, і на згадку про яскраве дійство з задоволення фотографірувалися з артистами та головними героями дійства.

Відділ культури та охорони культурної спадщини щиро вдячний всім учасникам театралізованого дійства «Нова радість стала..! за створену чудову атмосферу і хороший настрій і вітає всіх з новорічно-різдвяними святами. Нехай Новий рік дійсно буде новим. принесе нові успіхи, починання, подарунки, радісні миті і щасливе мирне життя.

 

Джерело: відділ культури та охорони культурної спадщини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux